Schermafbeelding 2016-09-26 om 21.26.55

Ter inspiratie – LODLAM Summit & Challenge

Posted on Posted in Ter inspiratie

Eens in de twee jaar wordt de LODLAM Summit georganiseerd: een conferentie waar mensen bij elkaar komen die actief zijn met ‘Linked Open Data in Libraries, Archives & Museums’ (LODLAM). Volgend jaar vindt de conferentie plaats in Venetië op 28 & 29 juni. Alle informatie over die bijeenkomst vind je op http://summit2017.lodlam.net/

Tijdens de conferentie van 2015 werd de LODLAM Challenge georganiseerd. Hier werden erg veel ideeën en projecten ingestuurd met visualisaties, tools, mashups en allerlei andere use cases van Linked Open Data in bibliotheken, archieven en musea. Alle inzendingen staan online en bieden veel inspiratie voor mogelijke ideeën tijdens de Hack-a-LOD, zie http://summit2015.lodlam.net/challenge/challenge-entries/

De finalisten vind je hier. De winnaars vind je hier, waaronder het Nederlandse project PoliMedia dat gebruik maakte van drie datasets die ook beschikbaar zijn voor de Hack-a-LOD: ANP Radiobulletins, Staten Generaal Digitaal en de kranten van de KB (meer info daarover volgt nog op onze website).

Meer informatie over de LODLAM challenge en ingezonden projecten kun je ook nakijken in het onderstaande filmpje.