FAQ

Lees hieronder de meest gestelde vragen over de HackaLOD van 11 en 12 november aanstaande:
(Staat jouw vraag hier niet tussen, neem dan gerust contact met ons op.)

>> Wie mag meedoen?
Iedereen met een goed idee hoe de digitale collecties van Nederlandse erfgoedinstellingen met elkaar verbonden kunnen worden, is van harte welkom om mee te denken. Wanneer je meedoet als team probeer dan een team te maken waarin verschillende expertises samenkomen.

>> Moet je meedoen als team?
Nee hoor, wanneer je zelf een goed idee hebt en denkt dit alleen te kunnen ontwikkelen is dat natuurlijk prima.

>> Hoeveel mensen mogen er in een team?
Je mag meedoen met maximaal drie personen in één team.

>> Kunnen jullie me koppelen aan een ander team?
Wanneer je een leuk idee hebt, maar bepaalde expertise mist dan vinden we het zeker leuk om met je mee te denken. Stuur ons gerust een mailtje dan denken we met je mee.

>> Moet ik blijven slapen?
Niets moet maar we zouden het wel leuk vinden. Het idee achter deze hackathon is dat je enerzijds ongestoord kunt werken aan je concept. Anderzijds vinden we het ook leuk om creatieve mensen 24 uur bij elkaar te brengen. Tegelijk zijn de voorzieningen in een voormalige gevangenis natuurlijk wel een beetje spartaans dus als je jouw slaap goed nodig hebt, sta je natuurlijk vrij om elders te slapen wanneer je dat fijner vindt.

>> Zijn er inschrijfkosten?
Nee. Omdat we het belangrijk vinden om mensen bij elkaar te brengen die goede ideeën hebben om ons erfgoed met elkaar te verbinden nemen wij alle kosten van de huur van de locatie, catering en infrastructuur graag op ons.

>> Behoud ik het intellectueel eigendom over mijn concept?
Ja, natuurlijk. Jouw concept is jouw concept. Voor meer informatie hierover, zie de algemene voorwaarden.

>> Waarom kan niet iedereen mee doen?
Hoewel we dolgraag iedereen zouden toelaten, is de capaciteit van De Vrije Wolf beperkt. Daarom zijn we gedwongen een selectie te maken tussen de aanmelders. Daarom adviseren we je om zo uitgebreid mogelijk je idee te beschrijven op het aanmeldformulier zodat we bij het selecteren van de teams goed weten wat je wilt en hoe je dat wilt aanpakken.

>> Wanneer hoor ik of ik geaccepteerd ben?
De deadline om je aan te melden is 31 oktober. Een paar dagen daarna maken we de geselecteerde teams bekend en ontvang je alle informatie van ons.