Prijs & Jury

Prijs

Deelnemers aan het open track maken kans op het winnen van de hoofdprijs:
Het concept van de winnaar gaan we helpen om door te ontwikkelen. Dit omdat we het belangrijk vinden dat linked data echt toegepast wordt in de erfgoedsector.

Wat krijg je concreet?
De hoofdprijs bestaat uit technische ondersteuning vanuit de Koninklijke Bibliotheek om het winnende concept door te ontwikkelen voor een periode van 3 maanden. Je krijgt 60 uur extra mankracht om jouw idee echt door te ontwikkelen! Afhankelijk van de gewenste ondersteuning kan deze ondersteuning bestaan uit een programmeur of een UX designer.

 

Jury

De resultaten van het open track worden beoordeeld door een jury die bestaat uit de volgende experts uit de wetenschap, erfgoedsector, het bedrijfsleven en bibliotheekwezen:

Saskia Scheltjens (Rijksmuseum)

SaskiaScheltjens

Saskia Scheltjens is hoofd van de nieuwe afdeling Research Services die verantwoordelijk is voor alle wetenschappelijke collectie data binnen het Rijksmuseum. Het doel van de samenvoeging van de voormalige afdelingen Bibliotheek, Collectie Informatie, Studie- & Leeszaal, Depot en Collectie Automatisering is het ontwikkelen van geïntegreerde nieuwe tools en diensten voor onderzoekers op basis van de radicaal open collectie van het Rijksmuseum. Saskia heeft ervaring met het leiden van enkele grote reorganisaties binnen het culturele erfgoed. Ze is momenteel zeer geïntrigeerd door open (kunst)data en hoe dit kan worden ingezet om zoveel mogelijk mensen met elkaar te verbinden.

 

 

 

Sander van Kempen (Koninklijke Bibliotheek)

Sander van Kempen-1

Sander van Kempen werkt sinds 2000 in de mediasector. Hij was de eerste die in Nederland met e-books begonnen is en heeft onder andere de eerste e-commerce site voor e-books, e-book.nl opgezet en verkocht aan een grote algemene uitgeverij. Daar is hij in 2006 in dienst getreden en heeft een belangrijkste bijdrage geleverd aan de marktintroductie van e-book voor het grote publiek, wat uiteindelijk heeft geleid tot de introductie van digitaal lezen door Sony Nederland en Bol.com in september 2009. Hierna heeft hij voor de bibliotheken aan de basis gestaan van het business model om e-books uit te lenen en de introductie van het e-book platform door bibliotheek.nl in januari 2014. Tegenwoordig werkt Sander voor de Koninklijke Bibliotheek (KB) en als afdelingshoofd van de afdeling dienstontwikkeling is hij belast met het herkennen en implementeren van innovatie voor en binnen de KB.

 

rubenRuben Verborgh (Universiteit Gent/iMinds)

Ruben Verborgh werkt als een onderzoeker op het kruispunt van Web APIs en Semantic Web. Hij leidt de onderzoeksactiviteiten van de Web-groep binnen Data Science Lab van de Universiteit Gent / iMinds in België. Zijn doel is om gedecentraliseerde intelligentie voor het Web te helpen ontwikkelen.

 

 

jurypaul

Paul Jongsma (Webtic)

Paul Jongsma, bouwjaar 1966, is gefascineerd door techniek en de toepassingen daarvan. Sinds de jaren tachtig is hij bezig met computers en datacommunicatie. Eerst via dial-up naar bulletin-boards en later internationaal en professioneel voor de netwerkbeheerder van de vliegtuigindustrie en sinds begin jaren negentig met internet. Dat leidde tot de oprichting van Hack-tic Netwerk en XS4ALL in 1992. Sinds het vertrek in 1995 is hij samen met zijn partner Nique Sanders full-time werkzaam op het kruisvlak van het web, servers en databases in de vorm van Webtic.