Deelnemen

–De inschrijving voor de HackaLOD 2019 opent binnenkort. Houd de website in de gaten.–

Voor wie?

Voor programmeurs, ontwikkelaars, data analisten, data journalisten, UX-designers en iedereen die met data nieuwe toepassingen kan en wil gaan maken.

Waar?

Theaterloods, Radio Kootwijk

Challenge

Deelnemers worden uitgedaagd om applicaties te ontwikkelen die gebruik maken van minimaal twee erfgoedcollecties of relevante andere informatiebronnen (voor suggesties van datasets zie de pagina ‘Data’). De collecties worden met behulp van linked data technieken met elkaar verbonden, waarbij het voor de gebruiker van de applicatie niet nodig is om linked data te begrijpen. We dagen ontwikkelaars uit om bij voorkeur datasets van het Rijksmuseum, de Koninklijke Bibliotheek en via het Netwerk Digitaal Erfgoed te gebruiken, maar je staat vrij om ook andere datasets te gebruiken. Voor tutorials rond onder andere linked data en SPARQL zie de pagina ‘Data‘.

Je bent geheel vrij in het type applicatie dat je wilt maken, evenals de periode of de collecties die je wilt gebruiken. Bouw dus gerust een app, een Virtual Reality toepassing, visualisatie, chatbot, game, installatie of wat jij ook maar wilt. De enige voorwaarde die wij hebben, is dat je gebruikt maakt van minimaal 2 met elkaar verbonden linked datasets of relevante andere informatiebronnen.

De jury zal letten op noviteiten die mogelijk gemaakt worden met de inzet van Semantic Web technologie en Linked Data. Zo zal een ‘semantic search’, die zoekt op basis van classes en subclasses of afgeleide relaties (‘inferencing’) , prefereren boven een ‘reguliere search’ .

Deelname en inschrijving

— De inschrijving voor de Hackathon opent binnenkort. —

 

Back to site top