Hackathon

— De inschrijving voor de Hackathon is inmiddels gesloten. Wel kun je nog aanmelden voor de reservelijst via onderstaand inschrijfformulier —

Informatie deelnemers

Alle deelnemers die zich geregistreerd hebben voor de Hackathon, ontvangen per mail een bevestiging en een uitgebreid informatiepakket, dat je ook hier kunt downloaden.

Voor wie?

Voor programmeurs, ontwikkelaars, data analisten, data journalisten, UX-designers en iedereen die met data nieuwe toepassingen kan en wil gaan maken.

Waar?

Posthoornkerk, Haarlemmerstraat 124-126, Amsterdam. Dit is 700 meter (8 minuten) lopen vanaf Amsterdam Centraal Station.

Challenge

Deelnemers worden uitgedaagd om applicaties te ontwikkelen die gebruik maken van minimaal twee erfgoedcollecties of relevante andere informatiebronnen (voor suggesties van datasets zie de pagina ‘Data’). De collecties worden met behulp van linked data technieken met elkaar verbonden, waarbij het voor de gebruiker van de applicatie niet nodig is om linked data te begrijpen. We dagen ontwikkelaars uit om bij voorkeur datasets van het Rijksmuseum, de Koninklijke Bibliotheek en via het Netwerk Digitaal Erfgoed te gebruiken, maar je staat vrij om ook andere datasets te gebruiken. Voor tutorials rond onder andere linked data en SPARQL zie de pagina ‘Data‘.

Je bent geheel vrij in het type applicatie dat je wilt maken, evenals de periode of de collecties die je wilt gebruiken. Bouw dus gerust een app, een Virtual Reality toepassing, visualisatie, chatbot, game, installatie of wat jij ook maar wilt. De enige voorwaarde die wij hebben, is dat je gebruikt maakt van minimaal 2 met elkaar verbonden linked datasets of relevante andere informatiebronnen.

De jury zal letten op noviteiten die mogelijk gemaakt worden met de inzet van Semantic Web technologie en Linked Data. Zo zal een ‘semantic search’, die zoekt op basis van classes en subclasses of afgeleide relaties (‘inferencing’) , prefereren boven een ‘reguliere search’ .

Prijs

Tijdens de HackaLOD 2018 kun je twee prijzen winnen. De hoofdprijs bestaat uit 1.000 euro en wordt toegekend door een jury (samenstelling wordt binnenkort bekend gemaakt). De bezoekers van het symposium kiezen de winnaar van de publieksprijs en deze bestaat uit 500 euro. Beide prijzen worden beschikbaar gesteld door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Jury

De jury bestaat uit de volgende personen: Saskia Scheltjens (Rijksmuseum), Johan Oomen (Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid), Jan Willem van Wessel (Koninklijke Bibliotheek), Marens Engelhard (Nationaal Archief). Adviseur van de jury is Enno Meijers (Netwerk Digitaal Erfgoed – Koninklijke Bibliotheek).

Programma

Vrijdag 9 februari 2018

  • 17.00 Ontvangst
  • 18.00 Kick-off
  • 19.00 Diner

Vrijdag op zaterdagnacht is er de mogelijkheid om te overnachten op veldbedden, je zal wel je eigen slaapzak en kussen mee moeten nemen.

Zaterdag 10 februari 2018

  • 8.00-10.00 Ontbijt
  • 12.00 Lunch
  • 17.00 Eindpresentaties, juryberaad en prijsuitreiking
  • 18.00 Borrel met lichte hapjes
  • 19.00 Einde

Deelname en inschrijving

— De inschrijving voor de Hackathon is inmiddels gesloten. —
Wel kun je je nog aanmelden voor de reservelijst via onderstaand inschrijfformulier, waarbij je ook aan kunt geven dat je akkoord bent met de algemene voorwaarden.


janee

Graag maak ik tijdens de hackathon gebruik van:

janee


janee


janee


janee

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden

Persoonsgegevens

Uw persoonsgegevens worden uitsluitend gebruikt ten behoeve van uw deelname aan HackaLOD 2018. Na afloop van het event worden uw gegevens verwijderd en niet meer gebruikt.

Back to site top