Over HackaLOD

HackaLOD 2018 is de culturele Linked Open Data hackathon van 2018. Op vrijdag 9 en 10 februari kan je aan de slag om nieuwe apps op basis van data uit collecties van culturele instellingen te maken. Een vakjury bepaalt wie de beste apps hebben gemaakt, en daarmee prijzen winnen.

Speciale aandacht gaat uit naar het gebruik van linked data waarmee het mogelijk wordt om diverse collecties te combineren, te verrijken op basis van analyse en op innovatieve wijze te presenteren.

 

Locatie en tijd

Tijd: Vrijdag 9 februari 18.00 tot zaterdag 10 februari 18.00

Locatie: Posthoornkerk, Haarlemmerstraat 124-126 te Amsterdam

 

Symposium

Op zaterdag wordt voorafgaand de prijsuitreiking van de HackaLOD 2018 een symposium over ‘Culturele Linked Open Data’ georganiseerd.

Tijd: zaterdag 10 februari 15.30-17.00, aansluitend de prijsuitreiking van de hackathon

 

Deelname

Deelname is gratis voor zowel hackathon als symposium.  Je kunt je binnenkort inschrijven als individu of als team. Er is de mogelijkheid om teams te vormen zowel voorafgaand als op de hackathon. Om deel te nemen aan de hackathon dient men vooraf schriftelijk akkoord te gaan met de algemene voorwaarden die geplaatst zullen worden bij het inschrijfformulier. Gedurende het evenement worden deelnemers voorzien van eten en drinken (gratis). Voor overnachting worden veldbedden beschikbaar gesteld, een slaapzak en kussen dient men zelf mee te nemen.

Binnenkort opent de inschrijving voor het symposium of de hackathon.

 

Organisatie

HackaLOD 2018 wordt georganiseerd door het Netwerk Digitaal Erfgoed, het Rijksmuseum en de Koninklijke Bibliotheek. Lees meer over het projectteam, de betrokken organisaties en waarom deze partners dit organiseren.

 

Back to site top