De HackaLOD is de jaarlijkse hackathon van het erfgoedveld, georganiseerd in het kader van Netwerk Digitaal Erfgoed. Teams van programmeurs, historici, designers en andere erfgoed- en datadeskundigen, gaan aan de slag met linked open data. De uitdaging is om nieuwe, creatieve applicaties te maken met collectiedata van erfgoedinstellingen. Zo ontdekken we nieuwe inzichten in ons erfgoed door het verbinden van collecties.
Op 4 november 2022 in de middag klinkt het startschot van de HackaLOD, dé hackathon met erfgoeddata. Vanaf een bijzondere locatie: de Domtoren. Aan het einde van een lange nacht presenteren de deelnemers hun resultaten. Deze feestelijk HackaLOD Awards kun je zaterdagmiddag 5 november bijwonen in Utrecht in de Winkel van Sinkel. Meld je hiervoor vooraf aan.

- Over de HackaLOD -
Back to site top