HackaLOD Online – doe mee!

HackaLOD Online – doe mee!

Dat de HackaLOD op 13 en 14 november niet door kan gaan en de volgende editie nog ver weg is, is geen reden om stil te zitten. Daarom treffen we elkaar elke twee weken op vrijdagmiddag online. Met ruimte om je creatieve plannen, nieuws, kennis en data met elkaar te delen. 

Voor wie? 

Techneuten, ontwerpers, inhoudelijk deskundigen, studenten, historici… Eigenlijk iedereen die geïnteresseerd is in erfgoed en affiniteit heeft met databeheer. Of je nu ervaren HackaLOD’er of enthousiaste beginneling bent, man, vrouw, jong of oud, dit is de perfecte kennismaking! Ook als je niet wil of kan deelnemen aan de uiteindelijke HackaLOD zelf. Actief meedoen of stilletjes op de achtergrond blijven, alles is oké 😉 

Wat gaan we doen?

Save the date voor 27 november, 11 december en 8 januari, allen om 15 uur. Pak een drankje uit eigen koelkast en doe mee aan de voorpret! Het programma vrijdag 27 november vanaf 15 uur: 

Welkom, join the club!

Terugblik op resultaten van/na 13 november door enkele teams

Nieuwe ideëen, activiteiten of plannen en pitches. Heb je versterking nodig voor je team of loop je vast met een idee uitwerken, doe een oproep!  

Demo LD wizard door Richard Zijdeman
Demo van deze ware tovenaar met data

Alleen de gezamenlijke bijeenkomsten doen we via Zoom zodat iedereen eenvoudig kan aansluiten. De rest is te volgen op Discord, onder het filmpje meer hierover.
Join Zoom Meeting | Meeting ID: 822 4875 3825 | Ww: hackalod


De HackaLOD online meetups zijn ontstaan naar aanleiding van onderstaande video-oproep van Richard Zijdeman, trouwe HackaLOD fanaat.

Waar moet je zijn? 

Voor deelname of bijdrage aan de HackaLOD Online, kom naar onze HackaLOD-omgeving op Discord. Werkt zowel webbased als met de app. Alleen je naam en geboortedatum invullen is al voldoende om mee te doen, maar met een account heb je meer rechten en kan je alles wat je op dit platform doet, later ook makkelijk terugvinden. Let op, het kan zijn dat je de app moet downloaden om je camera te mogen aanzetten of dat je je account via je telefoon/mail moet verifieren.

Als dit platform goed werkt, gaan we het uitbouwen en hier ook tijdens de HackaLOD zelf gebruik van maken. We zijn benieuwd wat jullie ervan vinden! Klik gerust wat rond, stel jezelf voor in het wie-is-wie-kanaal en deel handige tips of leuk nieuws. Komende tijd wordt deze omgeving – met jullie hulp – meer gevuld en steeds leuker om je loze uurtjes op door te brengen! Doe mee op https://discord.gg/hackalod.  

Nice to know: Discord is een platform gestart door gamers en uitgegroeid tot een plek waar veel community’s online samenkomen. Zelfs het RED-team (die groep experts rond corona die het kabinet ‘scherp houdt’ met Rutte’s woorden) communiceert hier met zijn achterban!

Back to site top