HackaLOD 2019

Van 29 op 30 november gingen kunst en cultuur, theater en muziek, digitaal en analoog samen met hackers door de nacht, op zoek naar creatieve digitale toepassingen. De hackers deden dit in de Theaterloods bij Radio Kootwijk, in 1923 was dit ‘een wonder van de moderne techniek’. Vanuit Radio Kootwijk werd de eerste verbinding gemaakt met Nederlands-Indië toen koningin-moeder Emma de legendarische woorden sprak “Hallo Bandoeng, hier Den Haag”. Een wel heel passend decor voor het leggen van nieuwe verbindingen met erfgoed. 

Presentatie HackaLOD Awards

De HackaLOD Awards 2019 werden op zaterdagmiddag 30 november in de Theaterloods bij Radio Kootwijk bekend gemaakt. De vakjury bestond uit Eppo van Nispen tot Sevenaer (algemeen directeur, Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid), Marieke van Erp (teamleider Digital Humanities Lab bij het KNAW Humanities Cluster) , Cindy Zalm (hoofd Collectiemanagement Nationaal Museum voor Wereldculturen) en Herbert van de Sompel (chief innovation officer, DANS).

De juryprijs werd gewonnen door het team Linked Data Player met een historische nieuws-app. De publieksprijs ging naar team ExpLOD voor hun app ‘Niet te vergeten’. Meer informatie over de winnaars.

Een overzicht met korte beschrijvingen van de resultaten per team.

Back to site top