Modemuze

Modemuze is hét platform voor mode en kostuumerfgoed in Nederland: ter inspiratie, ontdekking en verdieping. Op dit platform zijn de mode- en kostuumcollecties van verschillende Nederlandse musea online te vinden.
Bron van inspiratie

Nederlandse musea bezitten grote en kleinere mode- en kostuumcollecties, die vanwege de kwetsbaarheid niet permanent zichtbaar zijn voor het publiek. De tienduizenden kleren en accessoires vertegenwoordigen samen voor het overgrote deel vijf eeuwen mode- en kostuumgeschiedenis, vanaf de 16de eeuw tot nu. Op dit platform worden online collecties en verhalen aan elkaar verbonden als een bron van inspiratie voor een breed publiek.

Modemuze is een samenwerking van Amsterdam Museum, Centraal Museum Utrecht, Fries Museum Leeuwarden, Gemeentemuseum Den Haag, Museum Rotterdam, Nederlands Openluchtmuseum, Paleis Het Loo, Rijksmuseum, Tassenmuseum Hendrikje, Textielmuseum, Theatercollectie Bijzondere Collecties UvA (Stichting TIN), Tropenmuseum/Afrikamuseum/Museum Volkenkunde, Nederlandse Kostuumvereniging en Zuiderzeemuseum

De dataset is te vinden via lod.kb.nl/sparql via de graph http://lod.kb.nl/mode/

Een voorbeeld query:

select * {
?s a <http://www.europeana.eu/schemas/edm/ProvidedCHO> 
} limit 100
Back to site top