Deelnemen

Kan jij één of meer van deze vragen met een enthousiast Ja! beantwoorden?Lees dan verder!
– Ben jij creatief met data – bij voorkeur (linked open) data over erfgoed?
– Weet jij veel over een collectie(s) achter een dataset?
– Verras jij vriend en vijand met jouw digitale visualisaties, apps of kunstcreaties?
– Staat er op jouw visitekaartje programmeur, collectiebeheerder, conservator, (UX-)designer, data-analist of ontwikkelaar?
Weet jij veel van doelgroepen waarvoor digitale producten worden gemaakt?

Maak je dan alvast klaar voor een nacht doorhalen op een erfgoedrijke locatie. Maar tot die tijd komen we online al samen op Discord: https://discord.gg/hackalod, Als je nog niet weet of deelname iets voor jou is, dit is de perfecte kennismaking met de HackaLOD en (potentiele) deelnemers. Of laat je inspireren door wat de teams vorig jaar hebben gemaakt en bekijk hoe zij de nacht hebben beleefd.

Challenge

Deelnemers worden uitgedaagd om applicaties te ontwikkelen, gebruikmakend van minimaal twee erfgoedcollecties of relevante andere informatiebronnen (voor suggesties van datasets zie de pagina ‘Datasets’). De collecties moeten met behulp van linked data technieken met elkaar worden verbonden, waarbij het voor de gebruiker van de applicatie niet nodig is om linked data te begrijpen.

Je bent geheel vrij in het type applicatie dat je wilt maken, evenals de periode, thema en onderwerp van collectie(s) die je wilt gebruiken. Bouw dus gerust een app, een Virtual Reality toepassing, visualisatie, chatbot, game, installatie of wat jij maar wilt. De jury zal letten op noviteiten in het gebruik van data waarmee het mogelijk is om diverse collecties te combineren, en te verrijken op basis van analyse, en dit op innovatieve wijze kan presenteren.

Voorinschrijven

Je kan je als team aanmelden of individueel. Interesse om mee te doen? Laat het alvast weten via de voorinschrijving, dan houden we je op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen. Bij vragen, mail naar Lois Muller, lois.muller@netwerkdigitaalerfgoed.nl

Bronvermelding afbeelding: Een volkssportspeurtocht door Hongarije: zsákbanfutás, Sportimonium vzw, CC BY-NC-SA

Back to site top