Deelnemen

Inschrijven voor de HackaLOD 2021 is niet meer mogelijk. Je kunt natuurlijk wel de presentaties en de prijsuitreiking bijwonen. Houd nde.nl/hackalod in de gaten voor het programma en mogelijkheid tot inschrijven.Kan jij één of meer van deze vragen met een enthousiast Ja! beantwoorden? Lees dan verder!

Inspiratie nodig?

De HackaLOD 2020 ging helaas niet door, maar online is er het afgelopen half jaar heel wat geëxperimenteerd in de community. Of laat je inspireren door wat teams tijdens eerdere edities hebben gemaakt en bekijk hoe zij de nacht van de laatste editie (2019) in Radio Kootwijk hebben beleefd.

Challenge

Deelnemers worden uitgedaagd om applicaties te ontwikkelen, gebruikmakend van minimaal twee erfgoedcollecties of relevante andere informatiebronnen (voor suggesties van datasets zie de pagina ‘Datasets’). De collecties moeten met behulp van linked data technieken met elkaar worden verbonden, waarbij het voor de gebruiker van de applicatie niet nodig is om linked data te begrijpen.

Je bent geheel vrij in het type applicatie dat je wilt maken, evenals het thema en invalshoek van collectie(s) die je wilt gebruiken. Bouw dus gerust een app, een Virtual Reality toepassing, visualisatie, chatbot, game, installatie of wat jij maar wilt. De jury zal letten op noviteiten in het gebruik van data waarmee het mogelijk is om diverse collecties te combineren, en te verrijken op basis van analyse, en dit op innovatieve wijze kan presenteren.

Interesse?

Inmiddels zijn er al heel wat teams die een toffe applicatie gaan maken. De inschrijving is daarom gesloten. Wil je toch heel graag meedoen? Stuur een mail naar info@netwerkdigitaalerfgoed.nl en we kijken wat er nog mogelijk is. Heb je je al via een ander teamlid opgegeven, maar nog niet officieel ingeschreven? Stuur dan ook even een mailtje en we maken je inschrijving definitief. Heb je nog vragen, mail naar Elisabeth Wiessner, elisabeth.wiessner@netwerkdigitaalerfgoed.nl.

Bronvermelding afbeelding: Een volkssportspeurtocht door Hongarije: zsákbanfutás, Sportimonium vzw, CC BY-NC-SA

Back to site top