Deelnemen

Voor wie?

Voor programmeurs, ontwikkelaars, data analisten, data journalisten, UX-designers en iedereen die met data nieuwe toepassingen kan en wil gaan maken.

Waar?

De Theaterloods, Radio Kootwijk.

Challenge

Deelnemers worden uitgedaagd om applicaties te ontwikkelen die gebruik maken van minimaal twee erfgoedcollecties of relevante andere informatiebronnen (voor suggesties van datasets zie de pagina ‘Datasets’). De collecties worden met behulp van linked data technieken met elkaar verbonden, waarbij het voor de gebruiker van de applicatie niet nodig is om linked data te begrijpen. We dagen ontwikkelaars uit om bij voorkeur de datasets van het Netwerk Digitaal Erfgoed te gebruiken, maar je staat vrij om ook andere datasets te gebruiken.

Je bent geheel vrij in het type applicatie dat je wilt maken, evenals de periode of de collecties die je wilt gebruiken. Bouw dus gerust een app, een Virtual Reality toepassing, visualisatie, chatbot, game, installatie of wat jij ook maar wilt. De enige voorwaarde die wij hebben, is dat je gebruikt maakt van minimaal 2 met elkaar verbonden linked datasets of relevante andere informatiebronnen.

De jury zal letten op noviteiten het gebruik van linked data waarmee het mogelijk wordt om diverse collecties te combineren, te verrijken op basis van analyse en op innovatieve wijze te presenteren.

Programma

Vrijdag 29 november
15.30 – 17.00        Ontvangst (wil je gebruikmaken van de pendelbus vanaf station Apeldoorn? Geef dit aan op het deelnameformulier)
17.00 – 17.30        Uitleg HackaLOD
18.00 – 19.00        Dinerbuffet en installeren
19.00       Start HackaLOD! 

Zaterdag 30 november
07.00 – 09.00        Ontbijtbuffet
12.00 – 14.00        Einde hacktijd. Individuele jurering, lunch, opfrissen en apparatuur opruimen
14.00 – 16.00        Afsluiting HackaLOD met presentatie en prijsuitreiking
16.00 – 17.00        Afsluiting en borrel 
17.00              Pendelbus naar station Apeldoorn

Er wordt gezorgd voor voldoende eten en drinken, midnight snacks en onbeperkt koffie en thee. De maaltijden zijn zoveel mogelijk biologisch, streekgebonden en duurzaam van aard, afgestemd op het jaargetijde. De catering wordt uitgevoerd door traiteur Délicat uit Apeldoorn.

Iedereen kan een powernap doen op een veldbed in een rustige ruimte (gelieve eigen slaapzak en kussen meenemen). Er is een kleinschalige douche- en wasgelegenheid.

Deelname en inschrijving

Je kunt je aanmelden als deelnemer voor de HackaLOD via onderstaand inschrijfformulier, waarbij je aan kunt geven dat je akkoord bent met de algemene voorwaarden.


janee

Graag maak ik tijdens de hackathon gebruik van: *

janee


janee


janee


janee

Ik ga akkoord met de algemene voorwaarden *

Bronvermelding afbeelding: Een volkssportspeurtocht door Hongarije: zsákbanfutás, Sportimonium vzw, CC BY-NC-SA

Back to site top