Deelnemen

Kan jij één of meer van deze vragen met een enthousiast Ja! beantwoorden? Lees dan verder!
– Ben jij creatief met data – bij voorkeur (linked open) data, en/of over erfgoedinformatie?
– Weet jij inhoudelijk veel over een collectie achter een dataset?
– Verras jij vriend en vijand met jouw digitale visualisaties, apps of kunstcreaties?
– Staat er op jouw visitekaartje programmeur, collectiebeheerder, conservator, (UX-)designer, data-analist of ontwikkelaar?

Maak je dan alvast klaar voor een nacht doorhalen in de Domtoren in Utrecht en schrijf je in!

Inspiratie nodig?

De HackaLOD 2020 ging helaas niet door, maar online is er het afgelopen half jaar heel wat geëxperimenteerd in de community. Of laat je inspireren door wat teams tijdens eerdere edities hebben gemaakt en bekijk hoe zij de nacht van de laatste editie (2019) in Radio Kootwijk hebben beleefd.

Challenge

Deelnemers worden uitgedaagd om applicaties te ontwikkelen, gebruikmakend van minimaal twee erfgoedcollecties of relevante andere informatiebronnen (voor suggesties van datasets zie de pagina ‘Datasets’). De collecties moeten met behulp van linked data technieken met elkaar worden verbonden, waarbij het voor de gebruiker van de applicatie niet nodig is om linked data te begrijpen.

Je bent geheel vrij in het type applicatie dat je wilt maken, evenals het thema en invalshoek van collectie(s) die je wilt gebruiken. Bouw dus gerust een app, een Virtual Reality toepassing, visualisatie, chatbot, game, installatie of wat jij maar wilt. De jury zal letten op noviteiten in het gebruik van data waarmee het mogelijk is om diverse collecties te combineren, en te verrijken op basis van analyse, en dit op innovatieve wijze kan presenteren.

Interesse?

De inschrijving voor de nieuwste HackaLOD is inmiddels gestart. Je kan je als team aanmelden of individueel. In overleg koppelen wij individuele deelnemers aan elkaar of andere teams. Heb je vragen, mail naar Elisabeth Wiessner, elisabeth.wiessner@netwerkdigitaalerfgoed.nl. Het aantal plaatsen is beperkt. Meld je snel aan via het inschrijfformulier

Bronvermelding afbeelding: Een volkssportspeurtocht door Hongarije: zsákbanfutás, Sportimonium vzw, CC BY-NC-SA

Back to site top