Deelnemen

Voor wie?

De HackaLOD is dé jaarlijkse hackathon van het cultureel erfgoedveld met Linked Open Data. Kan jij één of meer van de volgende vragen met een enthousiast Ja! beantwoorden, lees dan verder!
– Ben jij creatief met data – bij voorkeur (linked open) data over erfgoed?
– Weet jij veel over de inhoud van een bepaalde collectie(s) achter een dataset?
– Verras jij vriend en vijand met jouw digitale visualisaties, apps of kunstcreaties?
– Of staat er op jouw visitekaartje programmeur, collectiebeheerder, conservator, (UX-)designer, data-analist of ontwikkelaar?
Weet jij veel van doelgroepen waarvoor digitale producten worden gemaakt?

Maak je dan alvast klaar voor een nacht doorhalen op een erfgoedrijke locatie met een team. Je kan je als team aanmelden of individueel. Maar eerst komen we online al samen op onze server op Discord (link!), hier is 13 november de HackaLOD online kickoff. Dit is de perfecte kennismaking met de HackaLOD en (potentiele) deelnemers. Laat je inspireren door wat de teams vorig jaar hebben gemaakt of bekijk hoe zij de nacht hebben beleefd.

Challenge

Deelnemers worden uitgedaagd om applicaties te ontwikkelen, gebruikmakend van minimaal twee erfgoedcollecties of relevante andere informatiebronnen (voor suggesties van datasets zie de pagina ‘Datasets’). De collecties worden met behulp van linked data technieken met elkaar verbonden, waarbij het voor de gebruiker van de applicatie niet nodig is om linked data te begrijpen.

Je bent geheel vrij in het type applicatie dat je wilt maken, evenals de periode, thema of collectie(s) die je wilt gebruiken. Bouw dus gerust een app, een Virtual Reality toepassing, visualisatie, chatbot, game, installatie of wat jij maar wilt.

De jury zal letten op noviteiten in het gebruik van data waarmee het mogelijk is om diverse collecties te combineren, en te verrijken op basis van analyse, en dit op innovatieve wijze kan presenteren.

Voorinschrijven

Na inschrijving worden teams en locaties met elkaar gematched, uiteraard in samenspraak. Daarom is er een voorinschrijving. Mocht je al ideeën hebben, of weten met welke data je wil werken, laat het weten. Wellicht dat de beherende instelling van die data ook hun locatie ter beschikking kan stellen voor één tot twee teams.

Interesse om mee te doen? Laat het alvast weten via de voorinschrijving en we houden je op de hoogte van nieuws en ontwikkelingen. Of mail naar Lois Muller, lois.muller@netwerkdigitaalerfgoed.nl

Bronvermelding afbeelding: Een volkssportspeurtocht door Hongarije: zsákbanfutás, Sportimonium vzw, CC BY-NC-SA

Back to site top