Deelnemen

Voor wie?

Voor programmeurs, ontwikkelaars, data analisten, data journalisten, UX-designers en iedereen die met data nieuwe toepassingen kan en wil gaan maken.

Waar?

De Theaterloods, Radio Kootwijk.

Challenge

Deelnemers worden uitgedaagd om applicaties te ontwikkelen die gebruik maken van minimaal twee erfgoedcollecties of relevante andere informatiebronnen (voor suggesties van datasets zie de pagina ‘Datasets’). De collecties worden met behulp van linked data technieken met elkaar verbonden, waarbij het voor de gebruiker van de applicatie niet nodig is om linked data te begrijpen. We dagen ontwikkelaars uit om bij voorkeur de datasets van het Netwerk Digitaal Erfgoed te gebruiken, maar je staat vrij om ook andere datasets te gebruiken.

Je bent geheel vrij in het type applicatie dat je wilt maken, evenals de periode of de collecties die je wilt gebruiken. Bouw dus gerust een app, een Virtual Reality toepassing, visualisatie, chatbot, game, installatie of wat jij ook maar wilt. De enige voorwaarde die wij hebben, is dat je gebruikt maakt van minimaal 2 met elkaar verbonden linked datasets of relevante andere informatiebronnen.

De jury zal letten op noviteiten het gebruik van linked data waarmee het mogelijk wordt om diverse collecties te combineren, te verrijken op basis van analyse en op innovatieve wijze te presenteren.

Prijs

Tijdens de HackaLOD 2019 kun je twee prijzen winnen. De hoofdprijs bestaat uit 1.000 euro en wordt toegekend door een jury. De bezoekers van de HackaLOD Awards kiezen de winnaar van de publieksprijs en deze bestaat uit 500 euro. Beide prijzen worden beschikbaar gesteld door het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid.

Jury

De jury voor deze editie bestaat uit: Herbert Van de Sompel (chief innovation officer, DANS) , Eppo van Nispen tot Sevenaer (directeur Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en bestuurslid Netwerk Digitaal Erfgoed), Cindy Zalm (Hoofd collectiemanagement, Nationaal Museum van Wereldculturen) en Marieke van Erp (Team Leader Digital Humanities Lab at KNAW Humanities Cluster).

Programma

Vrijdag 29 november
15.30 – 17.00        Ontvangst (wil je gebruikmaken van de pendelbus vanaf station Apeldoorn? Geef dit aan op het deelnameformulier)
17.00 – 17.30        Uitleg HackaLOD
18.00 – 19.00        Dinerbuffet en installeren
19.00       Start HackaLOD! 

Zaterdag 30 november
07.00 – 09.00        Ontbijtbuffet
12.00 – 14.00        Einde hacktijd. Individuele jurering, lunch, opfrissen en apparatuur opruimen
14.00 – 16.00        Afsluiting HackaLOD met presentatie en prijsuitreiking
16.00 – 17.00        Afsluiting en borrel 
17.00              Pendelbus naar station Apeldoorn

Er wordt gezorgd voor voldoende eten en drinken, midnight snacks en onbeperkt koffie en thee. De maaltijden zijn zoveel mogelijk biologisch, streekgebonden en duurzaam van aard, afgestemd op het jaargetijde. De catering wordt uitgevoerd door traiteur Délicat uit Apeldoorn.

Iedereen kan een powernap doen op een veldbed in een rustige ruimte (gelieve eigen slaapzak en kussen meenemen). Er is een kleinschalige douche- en wasgelegenheid.

Deelname en inschrijving

Inschrijven voor de HackaLOD 2019 is niet meer mogelijk.

Bronvermelding afbeelding: Een volkssportspeurtocht door Hongarije: zsákbanfutás, Sportimonium vzw, CC BY-NC-SA

Back to site top