HackaLOD 2021: Schrijf je in!

HackaLOD 2021: Schrijf je in!

Op 26 november klokslag 17 uur start de HackaLOD, de jaarlijkse hackathon met erfgoeddata. Ook nu weer vanaf een bijzondere locatie: de Domtoren, die dit jaar 700 kaarsjes uitblaast. We organiseren deze editie samen met Utrecht Marketing, die dit iconische monument exploiteert.

Coole uitdaging

Programmeurs, historici, designers en andere erfgoed- en datadeskundigen gaan in verschillende teams een coole uitdaging aan: kunnen ze met linked open data van erfgoedinstellingen nieuwe, creatieve applicaties maken? En die op verrassende manieren aansluiten op de beleving van het publiek?

Programma

Op vrijdag 26 november om 17 uur starten de teams. En ze gaan door tot een uur of 12 de volgende dag. Vervolgens beoordeelt een vakjury de toepassingen die de teams met erfgoeddata hebben gemaakt. Aansluitend vinden er diverse lezingen plaats en – tromgeroffel – maakt de jury het prijswinnende team bekend.

Deelnemers

  • Ben jij creatief met data – bij voorkeur (linked open) data en/of erfgoedinformatie?
  • Of weet jij inhoudelijk veel over een collectie achter een dataset?
  • Of verras je vriend en vijand met je digitale visualisaties, apps of kunstcreaties?
  • Of staat er op je visitekaartje programmeur, collectiebeheerder, conservator, (UX-)designer, data-analist of ontwikkelaar?

Inschrijven voor de HackaLOD 2021 is niet meer mogelijk. Je kunt natuurlijk wel de presentaties en de prijsuitreiking bijwonen. Houd nde.nl/hackalod in de gaten voor het programma en mogelijkheid tot inschrijven.

Back to site top