Jury HackaLOD 2019 is bekend

Jury HackaLOD 2019 is bekend

De jury voor de HackaLOD 2019 is nu helemaal volledig. Zaterdag 30 november om 12.00 uur is het einde ‘baktijd’ voor de hackers. De teams zijn dan zo’n 19 uur bezig geweest om een prototype app neer te zetten op basis van linked open datasets. Daarna bekijkt de jury de projecten, spreekt met de teams en neemt een besluit over de winnaar.

Vakjury

De jury van de HackaLOD 2019 bestaat uit: Herbert Van de Sompel (chief innovation officer, DANS) , Eppo van Nispen tot Sevenaer (directeur Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid en bestuurslid Netwerk Digitaal Erfgoed), Cindy Zalm (Hoofd collectiemanagement, Nationaal Museum van Wereldculturen) en Marieke van Erp (Team Leader Digital Humanities Lab at KNAW Humanities Cluster).

Vlnr. Cindy Zalm, Eppo van Nispen tot Sevenaer, Marieke van Erp, Herbert Van de Sompel

Prijs voor de meest innovatieve, originele app

De jury zal letten op het gebruik van linked data (minimaal 2 verbonden datasets) en hoe de app deze collecties combineert, verrijkt en presenteert. In deze editie van de HackaLOD wordt speciaal gelet op presentatie, design en ‘usability’.

We zijn weer erg benieuwd met welke spannende ideeën en uitwerkingen de teams dit jaar komen.

Meer informatie

Meer informatie over de challenge vind je op de pagina ‘Deelnemen’. Iedereen die benieuwd is naar de uitkomsten van de HackaLOD 2019, het gebruik van datasets in de praktijk of wil brainstormen met de hackers, is van harte welkom bij de HackaLOD Awards op zaterdagmiddag.

Back to site top