Nieuwe dataset RKD en datastories

Nieuwe dataset RKD en datastories

In de Week van het Digitaal Erfgoed heeft het RKD de database RKDartists& beschikbaar gesteld als Linked Open Data. Én de database is nu ook aangesloten op het termennetwerk via het LOD-platform van het Netwerk Digitaal Erfgoed. Voor de HackaLOD 2019 zijn er meteen een paar ‘Jan Toorop’-datastories gemaakt om te laten zien wat er mogelijk is met de RDK-database.

Bekijk de RKD-datastories voor de HackaLOD en de RKD-data op het LOD Platform.

Andere datastories

Bij de linked open datasets van Muziekschatten en het IISG zijn nu ook toelichtingen en voorbeelden in de vorm van datastories gemaakt: o.a. een tijdlijn van vrouwelijke pianocomponisten en cartoons van Albert Hahn.

Bekijk het hele overzicht van datasets en datastories die voor de HackaLOD 2019 beschikbaar zijn.

Back to site top