Ben jij bij de uitreiking van de HackaLOD Awards 2021?

Ben jij bij de uitreiking van de HackaLOD Awards 2021?

Deze bijeenkomst kan helaas niet doorgaan. De HackaLOD 2021 wordt uitgesteld naar voorjaar 2022. Nadere informatie volgt

Benieuwd wat erfgoedhackers tijdens de HackaLOD 2021 voor vindingrijke toepassingen met erfgoeddata hebben bedacht? Kom op zaterdag 27 november naar de Winkel Van Sinkel in Utrecht*. Hier presenteren tien teams hun virtual reality-toepassing, game of app. Verder worden er prijzen uitgereikt en geeft Daniël Verlaan, techjournalist en auteur van ‘Ik weet je wachtwoord’, een lezing.

Na een nacht op grote hoogte in de Domtoren van Utrecht presenteren tien teams van erfgoedhackers hun virtual reality-toepassing, game of app. De ontwikkelaars werken met erfgoeddata van musea, archieven, bibliotheken en andere culturele organisaties. Bijvoorbeeld het Utrechts Archief, het Rijksmuseum, de Koninklijke Bibliotheek, het Nationaal Archief, het Zuiderzeemuseum, Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis, Kadaster, Muziekweb, RKD, Museum voor Wereldculturen en vele andere instellingen.

Prijzen

De teams kunnen verschillende prijzen winnen. Een juryprijs van € 1.500,- toegekend door vakspecialisten. Een diversiteitsprijs, beschikbaar gesteld door het Museum voor Wereldculturen (€ 1.500,-). En de bezoekers van de HackaLOD-awards kiezen de winnaar van de publieksprijs van € 500,-.

Daniël Verlaan

Daniël Verlaan werkt als techjournalist bij RTL Nieuws. In 2019 won hij de aanmoedigingsprijs van De Loep, een prijs voor opkomend onderzoeksjournalistiek talent. Ook ontving Daniël De Tegel, de belangrijkste journalistieke onderscheiding van Nederland, in de categorie talent. Hij schuift regelmatig aan bij verschillende talkshows over internet.


*Mocht de uitreiking fysiek niet doorgaan in verband met extra coronamaatregelen, dan word je uiteraard op de hoogte gehouden van de wijzigingen en een mogelijk online programma.


Coronatoegangsbewijs

Bij het evenement gaan we uit van de op dat moment geldende coronamaatregelen van de Rijksoverheid en de regels van de ontvangstlocatie.

Volgens de huidige maatregelen dien je bij de ingang een coronatoegangsbewijs te tonen i.c.m. een geldig identiteitsbewijs. Via de CoronaCheck-app kun je dit bewijs aanmaken in de vorm van een QR-code op je mobiele telefoon.
Er zijn drie varianten van deze QR-code mogelijk:
• Een vaccinatiebewijs nadat je volledig gevaccineerd bent.
• Een negatieve testuitslag; maak via www.testenvoortoegang.org een afspraak voor een gratis coronatest. Deze negatieve testuitslag mag maximaal 24 uur oud zijn.
• Een herstelbewijs dat je in de afgelopen zes maanden hersteld bent van corona.

Heb je geen mobiele telefoon of heb je de CoronaCheck-app niet op je telefoon? Dan kun je het coronabewijs ook uitprinten via CoronaCheck.nl. Ook in het geval van een print dien je een identiteitsbewijs mee te nemen.

Back to site top