HackaLOD 4-5 november 2022

HackaLOD 4-5 november 2022

Op 4 november 2022 klokslag 17 uur start de HackaLOD, de jaarlijkse hackathon met erfgoeddata. Ook nu weer vanaf een bijzondere locatie: de Domtoren, die dit jaar 700 kaarsjes uitblaast. We organiseren deze editie samen met Utrecht Marketing, die dit iconische monument exploiteert.

Coole uitdaging

Programmeurs, historici, designers en andere erfgoed- en datadeskundigen gaan in verschillende teams een coole uitdaging aan: kunnen ze met linked open data van erfgoedinstellingen nieuwe, creatieve applicaties maken? En die op verrassende manieren aansluiten op de beleving van het publiek?

Programma

Op vrijdag 4 november om 17 uur starten de teams. En ze gaan door tot een uur of 12 de volgende dag. Vervolgens beoordeelt een vakjury de toepassingen die de teams met erfgoeddata hebben gemaakt. Aansluitend vinden er diverse lezingen plaats en – tromgeroffel – maakt de jury het prijswinnende team bekend.

Inschrijven als deelnemer voor de HackaLOD 2022 is niet meer mogelijk.

Kom naar de HackaLOD Awards

Benieuwd wat erfgoedhackers voor vindingrijke toepassingen met erfgoeddata hebben bedacht? Op zaterdag 5 november gaan we zien welke mooie resultaten de HackaLOD heeft opgeleverd. Dan presenteren tien teams hun virtual reality-toepassing, game of app. Verder worden er prijzen uitgereikt en geeft Daniël Verlaan, techjournalist en auteur van ‘Ik weet je wachtwoord’, een inspirerend verhaal. Iedereen die geïnteresseerd is kan zaterdagmiddag aansluiten bij de presentaties, uitreiking en lezing

Meld je aan voor de HackaLOD Awards-uitreiking via nde.nl/hackalod

Back to site top