HackaLOD Online – 5/3 hacksessie met tools & software

HackaLOD Online – 5/3 hacksessie met tools & software

De HackaLOD Online bijeenkomsten zijn in het vaste Zoom kanaal (Meeting ID: 958 1847 7419). Aanmelden is niet nodig.

In deze editie van de HackaLOD Online gaan we de diepte in met een aantal tools om van csv (of andere) data naar RDF om te zetten. Deze sessie is met name voor hackers die ook echt met de software aan de slag willen. Of (nog leuker) de software zelf willen aanpassen of uitbreiden.

13.00 Plenaire toelichting op drie tools in Zoom

  1. Doorbouwen met de LDWizard – door Wouter Beek – Triply

Hoe richt je een eigen versie van de LDWizard in? En hoe kun je doorbouwen op de LDWizard functionaliteit. Ben je bekend met Node en TypeScript en heb je nieuwe ideeën over het gebruik van de LDWizard? In deze presentatie helpen we je op weg om zelf aan de slag te gaan.
=> discord kanaal #ldwizard

  1. CoW – door Richard Zijdeman – IISG

De LDWizard produceert naast RDF ook een configuratiefile voor de conversietool CoW (csv on the web, ontwikkeld binnen CLARIAH). Hoe werkt CoW en hoe kun je geavanceerde conversies uitvoeren op basis van het resultaat van LDWizard output?
=> discord kanaal #cow

  1. Introductie RML – door Miel Vander Sande (meemoo)

De LDWizard produceert ook een configuratiefile voor de conversietool RML (zie https://rml.io/). Wat is RML en wat kun je met de output die LDWizard maakt? RML staat voor RDF Mapping Language, lees verder in deze introductie.
=> discord kanaal #rml

Hierna gaan we in groepjes geïnteresseerden op de drie kanalen in Discord ermee aan de slag. Binnenkort komt in deze kanalen al documentatie te staan ter voorbereiding.

Back to site top