Terugkijken: hacksessie met tools & software

Terugkijken: hacksessie met tools & software

In de HackaLOD Online editie van 5 maart zijn we de diepte ingegaan met een drietal tools, en daaraan tweaken. In de aangegeven Discord kanalen staat documentatie waarmee je samen met de opnames van de sessie aan de slag kan.

  1. Doorbouwen met de LDWizard – door Wouter Beek (Triply)

De LDWizard is opensource. Maar hoe richt je een eigen versie van de LDWizard in of hoe bouw je door op de functionaliteiten? Ben je bekend met Node en TypeScript en heb je nieuwe ideeën over het gebruik van de LDWizard? In deze presentatie helpt Wouter, mede ontwikkelaar van de LDWizard, je op weg om zelf aan de slag te gaan.
=> discord kanaal #ldwizard

  1. Introductie RML – door Miel Vander Sande (meemoo)

De LDWizard produceert óók nog een configuratiefile voor de conversietool RML (zie https://rml.io/ of deze introductie). RML staat voor RDF Mapping Language, maar wat is het en wat kun je met de output die de LDWizard maakt? Miel Vander Sande legt dit allemaal uit.
=> discord kanaal #rml

  1. Introductie CoW – door Richard Zijdeman (IISG)

De LDWizard produceert naast RDF ook een configuratiefile voor de conversietool CoW (CSV on the Web, ontwikkeld binnen CLARIAH). Richard was hier nauw bij betrokken en legt uit hoe CoW werkt en hoe je geavanceerde conversies kunt uitvoeren op basis van het resultaat van LDWizard output.
=> discord kanaal #cow

Back to site top