Het ontstaan van de HackaLOD Online & Hack-a-little

Het ontstaan van de HackaLOD Online & Hack-a-little

In een ver verleden, voor het pre-coronatijdperk hebben zo’n vijf fysieke HackaLOD’s plaatsgevonden. Onder meer in een gevangenis, een kerk in hartje Amsterdam en in op de hei in Radio Kootwijk. Beperkt door alle maatregelen ontstond het idee om de editie van 2020 in november te organiseren, op locaties verspreid door het land. Vier á zes organisaties met zeer inspirerende erfgoedrijke locaties zouden ruimtes ter beschikking stellen voor één of twee teams. Coronaproof en online op 13 en 14 november met elkaar in verbinding..

Maar toen.. het virus zorgde ervoor dat een veilige HackaLOD niet meer gegarandeerd kon worden. Een (deels) online editie sluit niet aan bij het HackaLOD karakter waarbij het juist gaat om kennisdeling en elkaar helpen. Toen stond trouwe HackaLOD fanaat Richard Zijdeman op met deze video-oproep: laten we een Hack-a-little houden, online op 13 november!

Datzelfde idee ongeveer hadden andere deelnemers van 2019, het inmiddels omgedoopte Team Utrecht Time Machine. Rick, Ivar, Simon, Chantal en Hay haalden zelfs de hele nacht door met plenty voedsel, programmeerenergie en mondkapjes in een Utrechtse loods. Wat een spirit!

De bijeenkomst van 13 november was zo’n energieke online happening met een grote groep belangstellenden dat het uitmondde in twee- tot vierwekelijkse online bijeenkomsten en veel activiteit op het HackaLOD kanaal op Discord. Ga voor meer informatie naar de HackaLOD Online pagina.

Back to site top