SPARQL Special terugkijken

SPARQL Special terugkijken

Op 11 december was de HackaLOD Online bijeenkomst een SPARQL Special. Dit is de query-taal voor het bevragen van RDF-gebaseerde linked data. RDF is dan weer het technisch kader van linked data, waarop ook een introductie werd gegeven.

René Voorburg, productmanager bij de Koninklijke Bibliotheek en verantwoordelijk voor onder meer ‘de achterkant’ van Delpher.nl en data.bibliotheken.nl, nam ons mee in dit technische verhaal in goed begrijpelijke taal. 

Veel specifieke voorkennis over LOD of RDF is niet nodig. Enige kennis over databeheer is wel handig. Ook interessant voor mensen die niet meedoen aan de HackaLOD (Online). Kijk de sessie hier terug! En kom er zo ook achter wat Renè Magritte of een pijp, die geen pijp is, met SPARQL te maken heeft 😉

Back to site top