14 januari, 11 uur: NDE-Vragenuur over de LDWizard

14 januari, 11 uur: NDE-Vragenuur over de LDWizard

De LDWizard is een recent verschenen tool waarmee je een CSV-bestand met collectiegegevens eenvoudig kan omzetten naar linked data. In het kader van het wekelijkse vragenuur van het Netwerk Digitaal Erfgoed geeft Ivo Zandhuis, nauw betrokken bij ontwikkeling van de LDWizard, een demonstratie en staat hij klaar voor vragen.

Met je data in het internationale netwerk hangen

Meer informatie over deze ware tovenaar met data lees je in dit artikel waarin Ivo wordt geïnterviewd: ‘Het is toch cool dat je aan het eind van de rit met je linked data hangt in het internationale netwerk van erfgoeddata! Stonden de data eerst nog op een eigen usb-stick, nu zijn ze onderdeel van het hele web.’

Zie ook de video-instructie van drieënhalve minuut waarmee je de LDWizard al kan uitproberen. Enige vereiste is basis-ICT kennis en/of collectiedatabeheer en het uploaden van een CSV bestand. Veel database- en spreadsheetprogramma’s (zoals MS Access en MS Excel) hebben de mogelijkheid om data in CSV (Comma Seperated Values) formaat op te slaan.

Sluit aan!

Je bent van harte welkom om aan te sluiten bij dit vragenuur. Dit vragenuur wordt niet opgenomen. Aanmelden hoeft niet, sluit gewoon aan in Zoom: https://us02web.zoom.us/j/525710213.

Graag tot ziens op donderdag 14 januari (11-12 uur)!

Back to site top