Demo’s teams Kadaster & friends

Demo’s teams Kadaster & friends

De drie teams van Kadaster & Friends werkten aan het thema Stolpersteine. Dit is het werk van de kunstenaar Günter Demnig die Joden die gedeporteerd zijn tijdens de Tweede Wereldoorlog probeert te herdenken via zogeheten ‘Stolpersteine’ of ‘Struikelstenen’. Voor de HackaLOD focusten de teams zicht op de Joden die gedeporteerd zijn uit Zutphen.

De teams geven een uitgebreide toelichting van hun cases en, indien beschikbaar, een demo van hun HackaLOD-cases op de demosite van het Kadaster.

Gezichten bij Verkaufsbücher

Team Deep Dive Stone Trail werkte met de Verkaufsbücher-data uit het Nationaal Archief. Ze koppelden biografische gegevens uit de Stolpersteine via de BAG aan deze Verkaufsbücher. Ze gaven daarmee een vervolg aan de High5 met het Nationaal Archief door de slachtoffers uit de Verkaufsbücher een gezicht te geven.

> Bekijk deze data story en de uitgebreide uitleg

Stolpersteine route

Om langs de Stolpersteine te wandelen, ontwikkelde team Stoned Chat een chatbot die eenvoudig is toe te voegen aan Telegram of WhatsApp. Op basis van locaties zet de chatbot een route uit langs de Stolpersteine die binnen een straal van 100 meter van de opgegeven locaties liggen.

> Bekijk de demo en de uitgebreide uitleg

Virtual reality

Team Stolpeniers experimenteerde met Virtual Reality. In een 3D wereld ontdek je met een VR-bril op de geschiedenis van voormalige bewoners van een onteigend pand. De VR-demo is binnenkort te zien via de site van het Kadaster met daarop de cases voor de HackaLOD 2019.

Foto’s: Jacqueline van der Kort | KB

Back to site top